עולם ההשקעות המוסדי בישראל השתנה מהותית בעשור האחרון. למשל, כמות הכסף המנוהלת על ידי השוק המוסדי גדלה באופן משמעותי והרגולציה יזמה כללי משחק חדשים שיחד עם שינויי הריבית יצרו מחזורי מסחר נמוכים. 

בנוסף, הגופים המוסדיים, כחלק ממגמה גלובלית, החלו להשקיע יותר ויותר במוצרים שמוגדרים כפאסיביים כמו תעודות סל, והקטינו את ההשקעות במוצרי השקעה שמוגדרים כאקטיביים, למשל קרנות נאמנות או קרנות גידור. הריביות האפסיות ששררו בשווקים ביטלו כמעט לגמרי את הכדאיות הכלכלית להשקיע באגרת חוב, שהיתה מרכיב ההשקעה המרכזי של החיסכון הפנסיוני במשך שנים רבות, אך התשואה הגלומה, הפך אותה ליעד לא כלכלי להשקעה.

התמהיל הזה יצר אפשרויות השקעה מעטות יחסית בשווקים הציבוריים, כמו גם תנודתיות גבוהה. עם זאת, חשוב לציין שהריבית הנמוכה בעשור האחרון הביאה לתחושת עושר ולאשראי זול אך מנגד, לתשואות לפדיון אפסיות ואף שליליות בשוק אגרות החוב. בתגובה, המשקיעים הגדילו סיכונים בתיק ההשקעות, אבל אז התפרצה הקורונה והביאה איתה את האינפלציה.

 מנהלי השקעות בגופים מוסדיים הבינו את הצורך בפיזור התיק והגדילו משמעותית את ההשקעות האלטרנטיביות שלהם, וכעת גם משקיעים כשירים צריכים לבחון השקעות אלטרנטיביות אקטיביות. השקעות אלה אינן קשורות לשווקים ציבוריים ומייצרות הכנסה קבועה שמהווה תחליף לאגרות חוב בסיכון נמוך. 

מבחינת תזמון היסטורי, כדאי לבחון השקעה בתחום התשתיות, שמקבל תאוצה בכל העולם ככלי מרכזי במאבק ליציאה מהמיתון, בסיס לצמיחה עתידית ופתרון אפשרי לבעיית האינפלציה העולמית שמקורה במחסור בהיצע. בנוסף, כדאי לשים לב גם לתחום הנדל"ן שצפוי ליהנות מירידת מחירים בעקבות עליית הריבית, כמו גם להשקעה בחברות פרטיות.

ליווי מקצועי של גוף גדול עם ניסיון רב שנים ומנהלי השקעות חזקים הוא הכרח בתחום ההשקעות האלטרנטיביות. על מנת להעניק את השירות המקצועי והמיטבי ביותר, הקימו כלל ביטוח ואיש שוק ההון הוותיק והמוערך דוד (דדי) גולדנברג את חברת אלטרנטיב קפיטל, שמתמחה בפתרונות השקעה אלטרנטיביות . מוזמנים לפנות באמצעות הדוא"ל – davidgo@tmu.co.il