The disadvantages of surgery in the public system
The waiting time for surgery in the public system is very long and it is impossible to choose the surgeon or anesthetist and you could find yourself being treated by a resident or unskilled physician.
חיסרון נוסף הוא שבבתי חולים ציבוריים, הסכנה לקבלת זיהום בעת ניתוח גבוהה הרבה יותר מאשר בבתי חולים פרטיים.
כמו כן, פעמים רבות ניתוח שהמתנתם לו זמן רב, יכול להתבטל ברגע האחרון עקב מצב חירום ותצטרכו להמתין זמן נוסף.
יתרונות הניתוח הפרטי
המצב האידיאלי הוא כאשר אדם הנזקק לניתוח, יכול לבחור כל מנתח מרשימת רופאים מומחים בישראל, גם אלו ברמה הגבוהה ביותר. זמן ההמתנה לניתוח בתשלום פרטי הוא קצר מאד מפני שרופאים מעוניינים לבצע ניתוחים בערוץ זה, בשל קבלת שכר גבוה יותר משכרם בקופות החולים. שוב נזכיר, שניתוחים אלו מבוצעים בבתי חולים פרטיים בהם הסכנה לזיהום נמוכה.
החיסרון – עלות ניתוח פרטי יכולה לנוע בין אלפי שקלים לעשרות אלפי שקלים ויש להוסיף לכך עלויות אשפוז, שיקום ועוד. לא כל אדם יכול לממן זאת באופן פרטי. באמצעות ביטוח בריאות פרטי, הכולל כיסוי לניתוחים, ניתן לעבור ניתוח פרטי במימון חברת הביטוח, בתנאים של ניתוח פרטי לכל דבר.
בדיקות, אבחונים ייעוץ אצל רופא מומחה
במערכת הציבורית, כמו גם בשב”ן, ממתינים חודשים רבים לתור לייעוץ עם רופא מומחה. לעומת זאת, רופאים ברפואה הפרטית זמינים הרבה יותר. במידה ותרצו להיפגש עם רופא מומחה באופן פרטי, תידרשו לשלם מכיסכם מאות שקלים לפגישה. כמו כן, בדיקות ואבחונים שעלותם גבוהה מאד, לרוב לא יהיו נגישים לכם במערכת הציבורית ולכן גם האבחון והטיפול ייקבע בהתאם. לדוגמא: במידה ואתם זקוקים לבדיקה אבחנתית כמו MRI שעלותה כ 5,000 ₪, לרוב מערכת הציבורית תפנה אתכם לבדיקות חלופיות מועילות פחות בשם החיסכון בלבד. בביטוח הפרטי הכולל כיסוי לבדיקות, אבחונים וייעוצים, כל אלו יהיו נגישים לכם וממומנים על ידי חברת הביטוח.